UllinsYoga

 Träning och återhämtning i skön kombination   

Blogg

Min blogg handlar om mina tankar om yoga, om oss människor och om livet. Jag skriver, oftast, med glimten i ögat och om både högt och lågt. Välkommen in!

version:  lång / kort

Påskledigt

Publicerat den Comments kommentarer (0)

När jag var liten, alltså för sådär 40-50 år sedan, var långfredagen den tråkigaste dagen på hela året. Eftersom Jesus lidit på korset så skulle vi också lida och tänka på hans död och plågor under den här dagen. Affärerna var stängda, man fick inte arbeta eller leka, bara gå i kyrkan.

Idag har jag inget behov av att fira påsk överhuvudtaget. Men jag inser att jag skapat mej min egen kyrka, med min egen religion. Och jag som ivrigt påpekar att yoga inte är någon religion. Mer än en gång har jag slagits av likheten - barnets position är en bönesposition för en muslim, och att ta plats längst fram i lokalen och bestämma vad alla ska utföra för positioner, alla symboler, tända ljus...

Ja, ni förstår ju själva. Så vad gör jag då den här långfredagen? Jo jag går till min yogastudio utan att jag har någon yogalektion. Tar plats på en matta längst bak, tänder några ljus och vänder mej mot livets träd. Rotar mina fötter i golvet och sätter händerna framför hjärtat. Låter tankarna få glida bort och lämna plats åt sinnets vila.

En stund av total stillhet innan begäret efter kaffe, cykeltur och balkonginvigning får ta över igen  :)


Namasté

Yoga = förening

Publicerat den Comments kommentarer (0)


Efter vad som kändes som en evighet, men som egentligen bara var dryga året hittade jag äntligen lokalen som nu har blivit Yogastudio.Med hjälp av sociala medier, reklamutdelning i postlådor och en intresserad lokalpress var intresset från Söderhamnarna större än förväntat.


Den 20 januari var det premiär med yogabruncher och provapå pass. Nu är det bara två veckor kvar av vårvinterns kurser och planeringen inför våren är i full gång. Och jag svävar fortfarande på små lyckomoln över min lokal och alla yogisar som  yogar med mej under den här terminen! 


Yoga kan översättas med förening. Kroppen och sinnet ska hitta tillbaka till ett harmoniskt samspel, när vi kombinerar olika positioner med vår andning i återkommande yogaklasser så sker just det. Sakta men säkert, vi tränar oss i att andas och vara medvetna om vår kropp och att vila vårt sinne.


Och, ja! Vi har kommit så långt ifrån både kropp och själ att vi behöver avsätta  tid och pengar för detta. Men med det gjort så har vi också blivit medvetna, gjort ett avstamp och bestämt oss för att ta hand om oss själva. 


Det är bara början, för yogan leder oss till nya insikter, ny glädje och till lugn och harmoni och jag tror det smittar av sig till dem och det vi har omkring oss.

Namastè 
Rss_feed