UllinsYoga

 Träning och återhämtning i skön kombination   

Blogg

Påskledigt

Publicerat den

När jag var liten, alltså för sådär 40-50 år sedan, var långfredagen den tråkigaste dagen på hela året. Eftersom Jesus lidit på korset så skulle vi också lida och tänka på hans död och plågor under den här dagen. Affärerna var stängda, man fick inte arbeta eller leka, bara gå i kyrkan.

Idag har jag inget behov av att fira påsk överhuvudtaget. Men jag inser att jag skapat mej min egen kyrka, med min egen religion. Och jag som ivrigt påpekar att yoga inte är någon religion. Mer än en gång har jag slagits av likheten - barnets position är en bönesposition för en muslim, och att ta plats längst fram i lokalen och bestämma vad alla ska utföra för positioner, alla symboler, tända ljus...

Ja, ni förstår ju själva. Så vad gör jag då den här långfredagen? Jo jag går till min yogastudio utan att jag har någon yogalektion. Tar plats på en matta längst bak, tänder några ljus och vänder mej mot livets träd. Rotar mina fötter i golvet och sätter händerna framför hjärtat. Låter tankarna få glida bort och lämna plats åt sinnets vila.

En stund av total stillhet innan begäret efter kaffe, cykeltur och balkonginvigning får ta över igen  :)


Namasté

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hoppsan!

Oops, you forgot something.

Hoppsan!

Orden du skrev in matchar inte texten ovan. Var god försök igen.

0 kommentarer